Adaptační kurz 6. ročníku: Společně za novými zážitky

Ve dnech 9. – 11. října se žáci VI. třídy vypravili na adaptační kurz do Jesenice, kde měli jedinečnou příležitost se vzájemně poznat a prohloubit své vztahy. Tento pobyt plný zážitků a týmových aktivit pomohl dětem vytvořit silnější vazby a lépe se připravit na společný školní rok.

Po příjezdu se děti ubytovaly v chatkách a ihned začaly společné hry a soutěže, které podpořily spolupráci a komunikaci. Každá aktivita byla zaměřena na to, aby si děti vzájemně porozuměly a našly společné zájmy.

První odpolední den jsme stihli i procházku po okolí. Vydali jsme se naučnou stezkou mezi rybníky (Velkým a Krtským) až k známému Jesenickému viklanu, který patří k největším v České republice. Volný čas jsme vyplňovali hlavně sportem, hrál se žádaný fotbal a badminton. Oblíbené byly i zkoušky důvěry, které posílily jejich spolupráci, ale také jim pomohly lépe se připravit na výzvy, které je čekají během školního roku.

Děti se vrátily plné nových zážitků, některé navázaly nová přátelství, která jim pomohou lépe se orientovat v novém prostředí.